Bouwaanvraag

 

De bouw kan een breed onderwerp zijn. Als je architectuurstudent bent, is bouwbeheer misschien een van je lessen. Of misschien heb je een bouwbedrijf of een familielid dat dat doet. Wat je werk ook is, je krijgt dagelijks te maken met de bouw. De bouw helpt dingen sneller en goedkoper te laten verlopen. Het biedt flexibiliteit omdat het verschillende soorten gebouwen op verschillende locaties mogelijk maakt met weinig aanpassingen. Elk huis, kantoor, fabriek, school, ziekenhuis en ander gebouw moet worden voorzien van een plattegrond en een tekening van de architect. Bouwmanagers zijn de beheerders van deze blauwdrukken, zodat het juiste soort bouwwerk op de juiste tijd en plaats kan worden gebouwd. Bouwbeheer is de toepassing van bouwprincipes om projecten van begin tot eind efficiënt en economisch te beheren en tegelijkertijd binnen het budget en het toepassingsgebied te blijven. Lees verder voor meer informatie over deze belangrijke subdiscipline die elke projectmanager zou moeten kennen. Voor een bouwaanvraag kunt u hier terecht.

Wat is bouwmanagement?

Bouwbeheer is een gespecialiseerd gebied van projectbeheer dat alle aspecten van het plannen en uitvoeren van bouwprojecten omvat. Dit omvat bouwkundig ontwerp en tekenen, inkoop en materiaalplanning, bouwplanning en bouwbudgettering. Bouwbeheer omvat de coördinatie van activiteiten tussen mensen en middelen om een project met succes te plannen en te voltooien. De activiteiten omvatten ontwerp, inkoop, planning en budgetcontrole, projectcontrole en -toezicht, en kwaliteitscontrole. Als het project een gebouw is, omvat bouwbeheer de coördinatie van ontwerp, bouw en inspecties.

Belangrijkste kenmerken van bouwbeheer

  • Projectmanagement – Het overkoepelende doel van bouwmanagement is het succesvol plannen, organiseren en controleren van alle aspecten van een project. Dit omvat het beheer van de tijd en de middelen voor een project, evenals de fysieke details van het project.
  • Middelenbeheer – De sleutel tot elk succesvol project is het efficiënte en effectieve gebruik van mensen, materialen en apparatuur. Bij bouwmanagement moeten projectmanagers ervoor zorgen dat hun team alle middelen heeft op het moment dat het ze nodig heeft.
  • Procesbeheer – Elk project bestaat uit verschillende processen die zelden samen worden gebruikt. Bij bouwmanagement moeten projectmanagers in staat zijn procesmanagement te gebruiken om de manier waarop deze processen op elkaar inwerken te beheersen.

Waarom is het belangrijk om bouwmanagement te begrijpen?

Bouwmanagement is een ingewikkeld vakgebied. In feite vereist het een grondig begrip van de techniek en de wetenschap waaruit het project bestaat. Het is ook een industrie die ongelooflijk belangrijk is voor de economie. Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS): "De bouwsector had in 2016 11,4 procent van alle werknemers in dienst, inclusief managementberoepen." Bouwmanagement is een bloeiend veld met goede carrièremogelijkheden. Als u geïnteresseerd bent in het veld, moet u de principes en praktijken ervan bestuderen. U kunt een diploma in bouwbeheer, een stage of een certificeringscursus voor projectbeheer overwegen. Het kan ook een goed idee zijn om zo snel mogelijk praktijkervaring op te doen. Als u geïnteresseerd bent in het veld en meer wilt leren, zorg er dan voor dat u gebruik maakt van uw onderwijs- en carrièrebronnen. Als je bouwmanagement beter begrijpt, ben je beter uitgerust om je werk te doen en vooruit te komen binnen de industrie.

Conclusie

Bouwbeheer is een ingewikkeld vakgebied met verschillende paden om bouwmanager te worden. U kunt overwegen een diploma in een verwant vakgebied te halen, stage te lopen, een certificeringscursus projectmanagement te volgen of praktijkervaring op te doen. Welk pad je ook kiest, je moet een grondige kennis hebben van de techniek en de wetenschap waaruit bouwprojecten bestaan. Je moet ook in staat zijn om effectief te communiceren met verschillende teams en belanghebbenden op een project. Ten slotte moet u een grondige kennis hebben van de beginselen van projectbeheer, waaronder resourcebeheer, procesbeheer, risicobeheer en activabeheer.